fredag 30 november 2012

Vägen till en socialdemokratisk skattesänkning


 
Satsa på utbildning, grundutbildning och högre utbildning. Då besätts vakanser bättre och arbetslösheten minskar. Dessutom får individen högre lön och samhället mer skatteintäkter.

Satsa på hälso – och sjukvården. Förutom det uppenbart goda för individen att snabbare gå från sjuk till frisk så tjänar samhället mycket på att snabbare få tillbaka medborgare i produktion eller annat meningsfullt skapande.

Satsa på förskolan. Förutom att barnen mår bra av en mer kvalitativ verksamhet så kan trygga föräldrar göra bättre insatser i samhället.

Satsa på äldre – och handikappomsorgen. Förutom det uppenbart goda i att göra livet gott för människor så blir de yrkesverksamma tryggare och skickligare i sina samhällsinsatser när de vet att omsorgen fungerar.

Satsa på infrastrukturen så att vi därigenom underlättar tillväxt av arbetsmarknadsområden.

Satsa på polis och rättsväsende så att vårt civila samhälle fungerar och håller kriminaliteten nere.

Satsa på det sociala arbetet som både minskar lidande och social friktion.

Satsa på att ge entreprenörer de förutsättningar de behöver för att våga starta nya företag.

Satsa på den gröna omställningen som både ger världen en bättre miljö och ser till så att de gröna jobben hamnar i Sverige när vi exporterar vårt gröna know-how och vår gröna energi.

Satsa på att ha fungerande sjuk – och arbetslöshetsersättningar så att omställningen från sjuk till frisk och arbetslös till sysselsatt underlättas.

Se trots satsningarna till att premiera och uppmärksamma innovationer som leder till högre kvalitet/kostnad.

När välfärden på dessa sätt bidrar till att minska på arbetslösheten och höja nationalinkomsten så kommer vi att klara att sänka skatten (på både arbete och pension) samtidigt som vi har en välfärd, en företagsamhet och ett miljöarbete av världsklass. Så ser den socialdemokratiska vägen till skattesänkningen ut.

Kenneth Johannesson (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar