söndag 6 maj 2012

Hur tänkte ni nu Margareta Jarlstedt och Peter Joensuu?

Landstinget i Värmland och även flera av de värmländska kommunerna har ekonomiska problem.
Det finns ett växande behov av service och vård hos värmlänningarna som är särskilt påtagligt inom vården och äldreomsorgen. Detta skapar behov av resurser och problemet med resursbrist förstärks av det försämrade finansieringsstödet från staten. Dessutom innebär befolkningsutvecklingen i Värmland att skatteunderlaget krymper.

Landstinget i Värmland måste anpassa sin verksamhet till den ekonomiska utvecklingen. Precis som för de flesta värmländska kommuner måste verksamheten förändras och i vissa fall krympas när befolkningen och skattekraften minskar. För att klara detta måste det finnas en tydlig politisk vilja och kraft som ger signaler om att budgeten måste hållas och en politisk ledning som tar ansvar och beslutar om åtgärder om och när kostnaderna ökar mer än planerat. Att ta detta ansvar kan vara svårt och jobbigt för oss folkvalda politiker.
Det är då ytterst beklämmande att se och höra hur landstingets sexpartimajoritet agerar för att lösa våra gemensamma problem i Värmland. Utan föregående dialog med kommunerna och utan föregående egna interna diskussioner i landstinget kommer det en ide´ på kvällen före mötet med landstings-styrelsen. ”VI HÖJER SKATTEN!”
Är inte detta det yttersta beviset på att landstinget saknar en fungerande politisk ledning?
Den beslutade skattehöjningen med 45 öre kommer nu att föra upp Värmland och flera av de värmländska kommunerna till den absoluta skattetoppen i Sverige. Hur kan detta främja tillväxten och utvecklingen för Värmland och Arvika?
Hur tänkte ni nu inom moderaterna, Margareta Jarlstedt och Peter Joensuu?

Landstingsfullmäktiges Socialdemokrater från Arvika
Aina Wåhlund
Nils-Gunnar Andersson
Gerd Karlsson
Cecilia Mtuya
Kenneth Johannesson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar